Trashtag Challenge: μια νέα μόδα που κάνει καλό στον Γη



Η νέα τάση στα social media δεν είναι να δείξεις στους πάντες πόσο ευτυχισμένος είσαι –αλλά να κάνεις κάτι για τον πλανήτη. Μία ευχάριστη αλλαγή η αλήθεια είναι. Το χάσταγκ που λέγεται εύγλωττα trashtag, από το trash που σημαίνει σκουπίδια, ξεκίνησε ως challenge από το Reddit και κάνει τον γύρο του κόσμου. Είναι από τα σωστά παραδείγματα χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εν αντιθέσει με άλλες φορές που χρησιμοποιούνται για διασπορά fake news, προπαγάνδα ή και live αναμετάδοση βίντεο (!!) φρικτών εγκλημάτων όπως η εκτέλεση από Αυστραλό ακροδεξιό (που φορούσε κάμερα στο καπέλο του καταγράφωντας τα πάντα online) 49 ανθρώπων και τραυματισμό άλλων 48 ακόμη χθες στην Νέα Ζηλανδία σε δύο μουσουλμανικά τζαμιά την ώρα της προσευχής τους.....

Ένας χρήστης που ανέβασε το νέο χάσταγκ πάντως έγραψε τα εξής: «Ορίστε ένα καινούριο challenge για όλους τους βαριεστημένους εφήβους του πλανήτη. Βγάλτε φωτογραφία από ένα μέρος που χρειάζεται καθαρισμό ή συντήρηση, και μετά βγάλτε άλλη μια φωτογραφία, αφού θα έχετε κάνει κάτι για αυτό». Το σπουδαίο challenge του έγινε viral, και ιδού τα αποτελέσματα…

Το «Trashtag Challenge» έχει ήδη εμπνεύσει εκατοντάδες κόσμου σε Twitter, Instagram και Reddit να βγουν μια βόλτα έξω και να μαζέψουν οποιοδήποτε σκουπίδι συναντούν μπροστά τους.
Είναι πανεύκολο και πάνω από όλα ακίνδυνο (διότι έχουν υπάρξει και επικίνδυνες μόδες που μόνο χαζές τις λες για να προκαλέσει κανεις την προσοχή): Για να συμμετάσχει κάποιος στο viral challenge, το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να εντοπίσει μια περιοχή γεμάτη με απορρίμματα ή έστω έναν ξεχειλισμένο κάδο, να τα καθαρίσει και στη συνέχεια να δημοσιεύσει φωτογραφίες το «πριν» και το «μετά», χρησιμοποιώντας, φυσικά το hashtag #trashtag.




Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο challenge δεν είναι καινούργιο. Κυκλοφορεί από το 2015, όταν η UCO, εταιρία που κατασκευάζει εξοπλισμό για κάμπινγκ, ορειβασία και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες, είχε ξεκινήσει το πρότζεκτ #TrashTag, ενθαρρύνοντας τον κόσμο να συλλέξει 10.000 απορρίμματα από την φύση μέχρι τον Οκτώβριο του 2016. Ωστόσο, μετά από λίγο καιρό ξεχάστηκε.

Τις τελευταίες εβδομάδες, όμως η πρωτοβουλία άρχισε ξανά να «εξαπλώνεται» με εκατοντάδες χρήστες να διαφημίζουν την ιδέα, προσκαλώντας άλλους να βρουν «ένα μέρος που χρειάζεται καθάρισμα» και να τραβήξουν μια φωτογραφία όταν «θα έχουν κάνει κάτι γι’ αυτό».

Πηγές: in2life.gr , in.gr

Σχόλια