Η "άλλη" θετική επιχειρηματικότητα του Θανάση Γιαννακόπουλου ως απάντηση σε εκείνη που θέλει τους υπαλλήλους με 300 ευρώ



Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έφυγε προσφάτως από την ζωή σε ηλικία 88 ετών αφήνοντας ένα κενό πίσω στην ελληνική επιχειρηματικότητα αλλά και στον κόσμο του Παναθηναικού. Ως εργοδότης ήταν από εκείνους που απολάμβαναν σεβασμού απ τους υπαλλήλους του καθώς δεν υιοθέτησε βάρβαρες εργασιακές πολιτικές και όπως ισχυρίστηκε, κατά την διάρκεια της κρίσης δεν προέβη σε καμία απόλυση, απασχολώντας πάνω από 1.200 άτομα με αμοιβές πολύ παραπάνω από τον κατώτατο μισθό (ακόμα και μετά την πρόσφατη αύξηση του). 

Συχνά τραβάει τα βλέμματα πάνω της η κακή πλευρά της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.
Πιθανόν είναι Αυτή που θέλει μισθούς 300 ευρώ (και να χαμογελάμε) όπως μας κατέστησε εμμέσως πλην σαφώς η Διευθύντρια Προσωπικού των σουπερμάρκετ MyMarket με την περιβόητη της επιστολή προς το προσωπικό της εταιρίας με αποτέλεσμα εν τέλει να απολυθεί από την δουλειά της . Ωστόσο υπάρχει και η άλλη πλευρά. Ένας από τους εκπροσώπους αυτής της θετικής πλευράς ήταν ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή. Ο ίδιος -εκτός από την εμπλοκή του στον μπασκετικό Παναθηναϊκό- ήταν ένας από τους ιδρυτές της ΒΙΑΝΕΞ.

Μια από τις πιο συγκλονιστικές ομιλίες του, έγινε το 2013. Σε εκδήλωση της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας ο Θ. Γιαννακόπουλος είχε εκφράσει την ανησυχία του για τους εργαζόμενους της ΒΙΑΝΕΞ και την επιθυμία του να έχουν όλοι του δουλειά κάθε μέρα.

Απευθυνόμενος στην τότε κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, είχε πει ξεκάθαρα: «Δεν έχω ανάγκη από χρήματα. Έχω να ζήσουν 15 γενιές. Νοιάζομαι για αυτούς εκεί πάνω, να έχουν δουλειά κάθε μέρα». Απευθύνθηκε μάλιστα δε και ευθέως σε παρευρισκόμενους Υπουργούς της ΝΔ. Με το κοινό να ξεσπά φυσικά σε χειροκροτήματα. 

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο παρακάτω:


Πηγή: itspossible.gr

Σχόλια