Ρεξ, το γενναίο λυκόσκυλο που έσωσε το 16χρονο ιδιοκτήτη του - Δέχθηκε μέχρι και σφαίρες!


Ένας ατρόμητος γερμανικός ποιμενικός σκύλος αποδείχτηκε ως ο απόλυτος σωτήρας ενός 16χρονού στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ ενάντια σε δύο αδίστακτους οπλισμένους διαρρήκτες που εισήλθαν στην οικία του και ήταν έτοιμοι για όλα. Απέδειξε πως ο σκύλος είναι πράγματι ο πιο καλός φίλος του ανθρώπου, πάλεψε μέχρι τελικής πτώσεως για να προστατεύσει τον νεαρό στο σπίτι τους, παρέμεινε πιστός μέχρι το τέλος. Και πέτυχε. Και επίσης επιβίωσε ο σκύλος ενώ πυροβολήθηκε 4 φορές! Η στήριξη του κόσμου δε, ήταν κάτι παραπάνω από μεγάλη καθώς πάρα πολλοί δώρισαν χρήματα για το σωτήριο χειρουργείο του σκυλάκου...


    Ένας γενναίος, γερμανικός ποιμενικός έσωσε (με λίγο ταιριαστό timing κιόλας) τη ζωή του 16χρονου ιδιοκτήτη του, όταν επιτέθηκε ενάντια σε 2 ξένους εισβολείς που μπήκαν βίαια στην οικία τους στην Ουάσιγκτον. Ο σκύλος που ακούει στο όνομα Ρεξ και είναι 2,5 ετών, δέχτηκε μέχρι και σφαίρες εκτός από άγριο ξύλο, στην προσπάθειά του να σώσει τον 16χρονο Ξαβιέρ. Οι αδίστακτοι δράστες έσπασαν ένα παράθυρο και μπήκαν στο σπίτι, χωρίς να τους ενδιαφέρει εάν θα γίνουν αντιληπτοί ή όχι καθώς ήσαν οπλισμένοι και έτοιμοι να διαπράξουν και κάποιο αιματηρό έγκλημα εάν χρειαζόταν.
    Ο νεαρός κρύφτηκε στην ντουλάπα μόλις τους αντιλήφθηκε και φώναξε και τον σκύλο, ώστε να κρυφτούν μαζί, ελπίζοντας ότι δεν θα τους ανακαλύψουν. Ωστόσο το νεαρό λυκόσκυλο, παράκουσε - ευτυχώς - το αφεντικό του και κατέβηκε στο ισόγειο όπου και επιτέθηκε στους επίδοξους ληστές δίνοντας στον κρυμμένο νεαρό τον απαραίτητο χρόνο να πάρει τηλέφωνο την Άμεση Δράση. Βέβαια η αλήθεια είναι πως σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως τα σκυλιά πάνε και αντιμετωπίζουν τα εχθρικά άτομα καθώς διαθέτουν υψηλό προστατευτικό ένστικτο έναντι του του ιδιοκτήτη και φίλου τους καθώς και του χώρου όπου ζουν. Κατά την διάρκεια του περιστατικού ο Ρεξ εμφανίστηκε - τραυματισμένος πλέον - και πάλι στον 1ο όροφο, στο παιδικό δωμάτιο όπου ήταν κρυμμένος ο 16χρονος, ίσως για να δει άμα ήταν ακόμα εκεί το αφεντικό του. Οι ληστές αφού...συνήλθαν προφανώς λίγο από την επίθεση του σκύλου, ανέβηκαν επίσης επάνω όπου ο Ρεξ με όση δύναμη του είχε πια απομείνει, όρμησε για μία τελευταία φορά κατά πάνω τους. Οι δράστες όμως αυτή τη φορά χρησιμοποίησαν τα όπλα τους και τον πυροβόλησαν συνολικά 4 φορές! Προφανώς και σειρά θα είχε το παιδί μετά από λίγο αλλά εκείνη την στιγμή άκουσαν τις σειρήνες των περιπολικών από μακρυά και τράπηκαν σε άτακτη φυγή. Οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι. 


    Σύμφωνα με τον τοπικό Διοικητή της Αστυνομίας κ. Νταγκ Τζένκινγς, ο έφηβος σώθηκε χάρη στον πολύτιμο χρόνο που εξασφάλισε ο Ρεξ στο αφεντικό έως που να καταφθάσουν οι αστυνομικές δυνάμεις. Ο Ρεξ χειρουργήθηκε εκτάκτως σε κλινική, με την επέμβαση, παρόλο που έφαγε 4 σφαίρες, να έχει επιτυχή έκβαση! Πλέον ο αγαπητός Ρεξ αναρρώνει σιγά σιγά από τα τραύματά του με την οικογένεια να είναι ευγνώμων. Να σημειωθεί πως πολύς κόσμος συγκινήθηκε στο άκουσμα της ιστορίας αυτής και προσέφερε ο καθένας τον οβολό του στη σελίδα GoFundMe που άνοιξε λίγο πιο μετά η θεία του 16χρονου, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα της εγχείρησης και ανάρρωσης του σκύλου που ανέρχονταν στο αστρονομικό ποσό των 10.000 δολαρίων! Μάλιστα δε, όχι μόνο συγκεντρώθηκε το ποσό αλλά ξεπέρασε το απαιτούμενο ποσό κατά 7.000 δολάρια επιπλέον υπερκαλύπτοντας το όποιο ιατρικό κόστος!
    Το περιστατικό αυτό μας δείχνει πόσο πιστός και αξιαγάπητος είναι ένας σκύλος και πως με τα κατάλληλα ερεθίσματα προκαλείται και η ανάλογη κοινωνική αλληλεγγύη καθώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με καλό χαρακτήρα στην κοινωνία, απλά δεν φαίνονται διότι η κακία και η ιδιοτέλεια έχει λάβει πλέον μεγάλες διαστάσεις στην σημερινή εποχή. Κάτι τέτοια πάντως καλό είναι να τα βλέπουν αυτοί που πετάνε φόλες δεξιά και αριστερά (μερικές φορές την στιγμή που ακόμα και οι ίδιοι είναι ιδιοκτήτες κατοικίδιων!) ή τυφεκίζουν αδέσποτα ή νεογέννητα σκυλιά (βλέπε προ ημερών στην Ελλάδα όπου κάποιος στο Μεσολόγγι θανάτωσε δια πυροβολισμού 7 κουτάβια και τα πέταξε στην άκρη του δρόμου με τις Φιλοζωικές να έχουν επικηρύξει τον άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη και την Ελληνική Αστυνομία να έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό και τιμωρία του η οποία θα περιλαμβάνει σίγουρα και χρηματικό πρόστιμο αλλά και φυλάκιση καθώς ο Νόμος πλέον είναι ιδιαίτερα σκληρός πια)...

Με πληροφορίες από people.com

Σχόλια