Δωρεάν βιβλία και θεατρικές παραστάσεις από τον ΟΑΕΔ για πρώτη φορά


Με απόφαση της Υπουργού και του Υφυπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου και Κωνσταντίνου Μπάρκα, ξεκινά, για πρώτη φορά, η χορήγηση δωρεάν βιβλίων και εισιτηρίων θεατρικών παραστάσεων από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) σε συγκεκριμένες κατηγορίες ανέργων και εργαζομένων.

Η Υπουργός Εργασίας στην ανακοίνωση της αναφέρει:

"Ξεκινάμε για πρώτη φορά τη χορήγηση δωρεάν βιβλίων και εισιτηρίων θεατρικών παραστάσεων από τον Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού- ΟΑΕΔ σε συγκεκριμένες κατηγορίες ανέργων και εργαζομένων.

➥Δικαιούχοι: οι εργαζόμενοι με 50 ημέρες ασφάλισης και οι μητέρες σε ειδική παροχή προστασίας μητρότητας κατά το 2018, αλλά και οι άνεργοι με τουλάχιστον 50 ημέρες επιδότηση ανεργίας ή όσοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για 4 μήνες.

➥Οι επιταγές εισιτηρίων θεατρικών παραστάσεων θα διατεθούν σε 200.000 δικαιούχους και θα ισχύουν για τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2019 - 2020. Η διάθεση των επιταγών για την αγορά βιβλίων σε 150.000 δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί εντός του 2019.

Για τον καθορισμό του τρόπου μοριοδότησης θα εκδοθεί πρόσκληση από τον ΟΑΕΔ, η οποία θα λαμβάνει υπόψη τα εισοδήματα των δικαιούχων."

«Η ανοικτή πρόσβαση στον πολιτισμό είναι δικαίωμα όλων και κοινό αγαθό και αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας. Η ενίσχυση του προγράμματος κοινωνικών παροχών του ΟΑΕΔ εντάσσεται στη διαρκή προσπάθεια για την πολύπλευρη στήριξη των εργαζομένων, των ανέργων και των οικογενειών τους» επεσήμανε το Υπουργείο Εργασίας.

Πηγές: Έφη Ατχιόγλου - Effie Achtsioglou 

Σχόλια