Το ΚΥΣΕΑ επέλεξε νέο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και νέους Γενικούς Επιτελείς - Έπαθε έμφραγμα ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ


Το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε υπό τον Πρωθυπουργό και επέλεξε τον νέο Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, μετά την αποχώρηση του προηγούμενου, του Ναυαρχου Αποστολάκη ώστε να αναλάβει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Δείτε ποιος είναι ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και τι συνέβη στον νέο Αρχηγό ΓΕΣ την ημέρα ανακοίνωσης των ονομάτων των νέων προσώπων.

Ο μέχρι σήμερα Αχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου (βλέπε κεντρική φώτο άρθρου) είναι ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.  

Το ΚΥΣΕΑ*, που συνεδρίασε υπό τον Πρωθυπουργό, επέλεξε τον Αρχηγό ΓΕΑ ως τον διάδοχο του ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη που αποστρατεύτηκε πριν δύο εβδομάδες για να αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

Νέος αρχηγός ΓΕΣ ορίστηκε ο αντιστράτηγος Καμπάς (σημερινός διοικητής του Δ'ΣΣ) ενώ συμφωνήθηκε η παράταση, για ένα χρόνο, της θητείας του αρχηγού του Λιμενικού, αντιναυάρχου Σταμάτιου Ράπτη.   Ο Νικόλαος Τσούνης παραμένει, σύμφωνα με πληροφορίες, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.  

Ο κ. Χριστοδούλου γεννήθηκε στη Δράμα και εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1977. Το 1981 αποφοίτησε με τον βαθμό του ανθυποσμηναγού.  

Είναι επίσης απόφοιτος :
του Σχολείου Όπλων Τακτικής (ΚΕΑΤ/ΣΟΤ)
του Σχολείου Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΚΕΑΤ/ΣΗΠ)
του Σχολείου Επιχειρήσεων Αέρος – Εδάφους (ΚΕΑΤ/ΣΕΑ/Ε)
του Σχολείου Ασφάλειας Πτήσεων – Εδάφους της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας/Κατωτέρων (ΣΠΑ/Κ) της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας/Ανωτέρων (ΣΠΑ/Α)
του Σχολείου
Instruction System Development (ISD)
του Σχολείου Ηλεκτρονικού Πολέμου (
Electronic Warfare School) στο Σακραμέντο των ΗΠΑ

Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών από το Πανεπιστήμιο του
Essex του Ηνωμένου Βασιλείου: Diploma in Computing Master in Computer Science (MSc)

Από ξένες γλώσσες ομιλεί την Αγγλική. Έχει δεχθεί διάφορα υψηλά παράσημα και μετάλλια, έχει 4.400 ώρες πτήσεις στο ενεργητικό του και έχει τοπθετηθεί σε πολλές και διάφορες θέσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό κατά την διάρκεια της στρατιωτικής του σταδιοδρομίας. Δείτε αναλυτικότερα το βιογραφικό του ΕΔΩ.

Καρδιακό έμφραγμα έπαθε ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ κύριος  Καμπάς


Ο κ. Καμπάς (βλέπε παραπάνω φώτο), λίγες ώρες αφού επελέγη από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας ως αρχηγός ΓΕΣ, ένιωσε ενοχλήσεις και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι υπέστη έμφραγμα και υποβλήθηκε σε αγγειοπλαστική επέμβαση Stent (μπαλονάκι). Η υγεία του βελτιώνεται και αναμένεται να πάρει εξιτήριο τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΕΘΑ, «το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο αντιμετώπισης εκτάκτου προβλήματος υγείας και αναμένεται να λάβει εξιτήριο σύντομα».

Λόγω της εξέλιξης αυτής με την υγεία του νέου αρχηγού ΓΕΣ αναβλήθηκε το σημερινό Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), όπου επρόκειτο να γίνουν οι κρίσεις, προαγωγές και αποστρατείες των νέων αντιστρατήγων, αντιπτεράρχων, αντιναυάρχων και υποστρατήγων, υποπτεράρχων και υποναυάρχων.

Τα καθήκοντα του ασθενή αρχηγού ΓΕΣ αντιστρατήγου Καμπά αναλαμβάνει προσωρινά ο Επιτελάρχης ΓΕΣ αντιστράτηγος Αντώνης Νομικός.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Γιώργο Καμπά

Ιατρικό ανακοινωθέν σχετικά με τη νοσηλεία του Αρχηγού ΓΕΣ, στρατηγού Γιώργου Καμπά, εξέδωσε η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου (Π.Γ.Ν.Ε.), στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση, ο αρχηγός Γ.Ε.Σ. προσήλθε στο Π.Γ.Ν.Ε. ξημερώματα Σαββάτου (1.00 π.μ.), λόγω καρδιακών ενοχλήσεων. «Διενεργήθηκαν οι απαραίτητες εξετάσεις και η ενδεδειγμένη αγωγή από τους γιατρούς της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς δεν εμπνέει καμία ανησυχία και αναμένεται να λάβει εξιτήριο σύντομα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Δημήτρης Αδαμίδης.

* Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας

Πηγές: lifo.gr & iefimerida.gr

Σχόλια