Στα Ιωάννινα το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Νέων!




Σε διεθνή αθλητικό προορισμό εξελίσσονται τα Ιωάννινα στην Ήπειρο τα τελευταία χρόνια με την διοργάνωση ολοένα και περισσότερων πρωταθλημάτων που έχουν ειδικά σχέση με το νερό κάτι στο οποίο βοηθάει η παρουσία της ιστορικής λίμνης Παμβώτιδος και του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, έναν απ τους καλύτερους στην Ελλάδα. Ήδη έχουν υπάρξει και χρονιές όπου εκεί διοργανώθηκαν τα Πρωταθλήματα Ευρώπης/Αφρικής όσον αφορά το σκί. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να χτυπήσει και η ώρα για την κωπηλασία δείχνοντας παράλληλα και στο εξωτερικό πως η χώρα μας δύναται να φιλοξενεί παντός είδους διεθνείς εκδηλώσεις...

    Το 2019, η διεθνής κωπηλασία επιστρέφει στα Γιάννινα. Η διοργάνωση του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών- Γυναικών, αποτελεί ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός για την περιοχή και μπορεί να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για την Παμβώτιδα.

Η διοργάνωση βέβαια δημιουργεί υποχρεώσεις…

    
Η σημαντικότερη είναι η αποκατάσταση και η βελτίωση των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων προκειμένου το πρωτάθλημα να διεξαχθεί απρόσκοπτα.
Την υποχρέωση αυτή ανέλαβε η Περιφέρεια Ηπείρου, διαθέτοντας το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ για τα έργα που πρέπει να δρομολογηθούν.
    
Η Περιφέρεια Hπείρου έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση με το ΠΕΑΚΙ, δηλαδή το Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων (το οποίου η τωρινή Επιτροπή Διοίκησης είναι πολύ πετυχημένη και στην εως τώρα θητεία της έχει αναβαθμίσει σημαντικά τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης καθώς και των κωπηλατικών εγκαταστάσεων και έχει εξυγίανει τον οργανισμό οικονομικά) και οι εργασίες όπως είχε αναφέρει ο Περιφερειάρχης θα ολοκληρωθούν στον προβλεπόμενο χρόνο και σύμφωνα με τις υποδείξεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας.
    
Η αποκατάσταση των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων μπορεί φυσικά να συμβάλλει ώστε ξένες ομοσπονδίες να επιλέξουν τα Γιάννινα για την προετοιμασία των ομάδων τους, κάτι που δειλά δειλά συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Από Καναδά σχετικά πρόσφατα έιχε έρθει μία ομάδα.

Γιατί λοιπόν να μην γίνουν πόλεις όπως τα Ιωάννινα και η Καστοριά που διαθέτουν λίμνες κάτι αντίστοιχο όπως στο ποδόσφαιρο Ελβετίες κτλπ όπου πηγαίνουν ομάδες για προπονήσεις, με την μόνη διαφορά πως μιλάμε για άλλου είδους σπορ; Βήματα προς αυτή την κατεύθυνση πάντως γίνονται...

Πηγή: epiruspost.gr

Σχόλια