Η ΑΕΛ σε ρυθμούς συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό (μαζί και Έλληνες στο Εξωτερικό)!


Με έναν διαφορετικό τρόπο αποφάσισαν οι παίκτες της ομάδας ποδοσφαίρου της Λάρισας να αγωνιστούν ενάντια στον Πανιώνιο στα πλαίσια της 20ης Αγωνιστικής εκφράζοντας την θέση τους υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας υποστηρίζοντας έμμεσα και συμβολικά την αυριανή (04/02) συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. Εκτός συνόρων απ την άλλη, είχαμε ανάλογες κινητοποιήσεις απο συμπατριώτες μας.

    Όλη η χώρα αυτή τη στιγμή αναμένει την συγκέντρωση υπέρ του Μακεδονικού (ή Σκοπιανού, πείτε το όπως θέλετε) Ζητήματος με μεγάλη αγωνία καθώς όλοι θέλουν να δουν πως θα εξελιχθεί η κατάσταση κα τι προσέλευση θα υπάρξει μιας και οι απόψεις διίστανται όσον αφορά αυτό με πολλούς να αποθαρρύνονται για άλλη μία φορά όπως συνέβη και στην Θεσσαλονίκη λόγω της παρουσίας ακροδεξιών σχημάτων και λαϊκιστών που θα προσπαθήσουν να καπελώσουν την διαδήλωση. Και φυσικά είναι κάτι που ΕΛ.ΑΣ, ΜΜΕ και Κυβέρνηση φροντίζουν με ευλάβεια να υπενθυμίζουν. Όπως και να έχει η λύση θα ήταν ίσως μία μεγάλη προσέλευση απλού κόσμου ώστε να επισκιάσουν όλους τους υπόλοιπους περίεργους και - γιατί όχι - να δείξει το πλήθος και την αδιαφορία του προς αυτούς και να μην τους άφηνε να μιλήσουν στην όποια εξέδρα εφόσον δεν συμφωνούν μαζί τους. Μια κριτική ανασκόπηση όσων έγιναν και πόσοι πραγματικά ήταν (καθώς δεν ήταν ούτε 90.000 αλλά ούτε και άνω του μισού εκατομμυρίου κόσμος στην Θεσσαλονίκη) μπορείτε να δείτε σε προηγούμενο εκτενές άρθρο του μπλογκ μας ΕΔΩ

    Αν και δεν γράφει το ημερολόγιο ακόμη 4 Φεβρουαρίου αλλά Σάββατο 3 του μηνός, κάποιοι αποφάσισαν να δώσουν ένα πρώτο έναυσμα και να δηλώσουν την υποστήριξη τους ήδη από τώρα. Συγκεκριμένα οι παίκτες της Λάρισας έκαναν την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο του AEL FC Arena πριν τη αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, φορώντας μπλουζάκια (δείτε και τις φωτογραφίες) με μήνυμα για το μακεδονικό στα πλαίσια της 20ής αγωνιστικής της Super League. Η φράση που αναγράφεται στα μπλουζάκια τους εκφωνήθηκε προηγουμένως και από τα μεγάφωνα του γηπέδου. Φυσικά δεν είναι κάτι το εντελώς αναπάντεχο καθώς ανάλογα συνθήματα κατά καιρούς και ειδικά τώρα, τα βλέπει κανείς στα ελληνικά γήπεδα, συνήθως όμως υπό την μορφή πανό στις κερκίδες. Αυτή την φορά η ομάδα αποφάσισε να πρωτοτυπήσει και είναι κάτι το ευχάριστο.

    Απ την άλλη είχαμε μερικά Mini Συλλαλητήρια και στο εξωτερικό από απόδημους Έλληνες. Στο κέντρο της Φρανκφούρτης συγκεντρώθηκαν περίπου 800 Έλληνες με σημαίες και ύστερα προχώρησαν σε πορεία με τερματισμό μπροστά από το Ελληνικό Γενικό Προξενείο Φρανκφούρτης.

    Στην Ζυρίχη επίσης υπήρξε μία μικρή συγκέντρωση στο κέντρο της όπου μάλιστα δε όλοι οι Έλληνες μαζί είπαν φωναχτά και συγκινητικά τον Εθνικό μας Ύμνο. Τους ευχαριστούμε όλους!



Παίκτης Λάρισας
Παίκτης Λάρισας

Φρανκφούρτη




Σχόλια