Το κλίμα τρελάθηκε! Μία λευκή έρημος Σαχάρα...

Η Κλιματική Αλλαγή απ ότι φαίνεται έχει αρχίσει να κάνει την παρουσία της παγκοσμίως αισθητή πλέον καθώς έως και στην άνυδρη έρημο Σαχάρα χιονίζει πλέον!

   Προς το παρόν έχουμε την Αυστραλία η οποία γιόρτασε τα Χριστούγεννα και υποδέχτηκε το νέο έτος υπό καθεστώς καλοκαιρινής κορύφωσης, τις ΗΠΑ οι οποίες έχουν "μπει" στον καταψύκτη ως καμιά άλλη εναλλακτική Σιβηρία μετρώντας τόνους χιόνι με 40 βαθμούς Κελσίου κάτω από το μηδέν και με τουλάχιστον 22 θανάτους έως σήμερα και από την άλλη έχουμε και την πιο διάσημη έρημο του κόσμου να έχει καλυφθεί από.....χιόνι! Προφανώς όλα αυτά είναι εντελώς τυχαία γεγονότα (το ίδιο και η συχνότητα τους τα τελευταία έτη) τα οποία δεν συγκινούν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ ώστε να επανεξέταζε την απόφαση πέρι αποχώρησης των ΗΠΑ από την Διεθνή Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα που προβλέπει μείωση των εκπομπών ρύπων. 


   Στην Αλγερία λοιπόν έκπληκτοι οι κάτοικοι της πόλης Ain Sefra από την Κυριακή αντικρίζουν ένα ειδυλλιακό τοπίο: μία λευκή Σαχάρα. Και δεν μιλάμε για λίγο "άσπρισμα" αλλά χιόνι έως και 40 εκατοστά! Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό καθώς πρόκειται για σπανιότατο φαινόμενο αλλά τα τελευταία έτη τείνει να γίνεται συνήθειο καθώς συνέβη επίσης το 2016 και το 2017. Η τελευταία φορά ήταν το 1979!

   Άντε και του χρόνου λοιπόν....να δροσιστεί και η Αφρική λίγο που το έχει ανάγκη εδώ που τα λέμε...





Με πληροφορίες και φωτογραφίες από dailymail.co.uk

Σχόλια