Το πρώτο εξάστερο ξενοδοχείο στην Ελλάδα, έρχεται φέτος!


Τα all inclusice ξενοδοχεία στην Ελλάδα περνάνε στην επόμενη φάση: έρχονται τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία των 6 αστέρων! Η αρχή γίνεται στην Ρόδο όπου σε έκταση 95 στρεμμάτων κατασκευάζεται ένα υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα δυναμικότητας 1.000 κλινών. 

Σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό γραφείο BOBOTIS+BOBOTIS ARCHITECTS που έχει εκπονήσει την μελέτη, η επένδυση θα είναι έτοιμη εντός του 2018 κιόλας. Μέσα στο συγκρότημα θα υπάρχουν villas, luxury suites, suites, executive business, family rooms, superior deluxe, superior, deluxe rooms. ενώ δεν θα λείπουν και 6 εστιατόρια, 9 μπαρ, συνεδριακό κέντρο, fitnesscenter spa, εσωτερική πισίνα, playrooms, private cinema, private club και kids clubΕπιπρόσθετα εντός του συγκροτήματος θα υπάρχουν υδάτινο πάρκο, γήπεδα τένις και μπάσκετ, mini golf, γήπεδα 5*5 και διάφορα ακόμη.
    
Η BOBOTIS+BOBOTIS ARCHITECTS, έχει μελετήσει σειρά σύνθετων έργων εντός και εκτός Ελλάδος, πολλά εκ των οποίων έχουν Δημοσιευτεί σε Ελληνικές και ξένες εκδόσεις ενώ έχει βραβευτεί σε εγχώριους και διεθνείς Αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Μεταξύ των έργων συμπεριλαμβάνονται το Μουσείο Πατρών και το Μουσείο Χανίων, η εσωτερική αναδιαμόρφωση του Αεροδρομίου Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (έργο σε εξέλιξη υλοποίησης) το Νέο Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης (μελέτη σε εξέλιξη).εμπορευματικοί σταθμοί, για παράδειγμα τον εμπορευματικό σταθμό Trento Ιταλίας και τον εμπορευματικό σταθμό στο Θριάσιο πεδίο, μαρίνες, συνεδριακά κέντρα, κτίρια γραφείων, οικισμούς (Compound Center), τράπεζες, αλυσίδες καταστημάτων, restaurant- bar, στάδια, αναπλάσεις Aστικών Kέντρων και Mega Yachts.



Η παραπάνω επένδυση είναι καλοδεχούμενη φυσικά στην Ελλάδα (αν και ένα μικρό μυστήριο πλανάται πάνω απ αυτήν καθώς οι τουριστικοί παράγοντες της Ρόδου δεν γνωρίζουν πολλά επι του θέματος, μάλλον γιατί αποτελεί τακτική των επενδυτών να τα ξεκινήσουν όλα αθόρυβα για διάφορους λόγους) και θα ανέβασει το επίπεδο των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών λίγο ακόμα. Εννοείται πως τέτοιες επενδύσεις δεν απευθύνονται στο....κοινό θνητό πορτοφόλι, τι Ελλήνων τι άλλων υπήκοων. Παρ όλα αυτά όλοι οι τουρίστες, πλούσιοι και μη, είναι εύπροσδεκτοι στην Ελλάδα καθώς όσο και να πει κανείς, ένα κάποιο όφελος για την χώρα μας υπάρχει ενώ θα υπάρξει και μία μικρή αύξηση των κρατικών εσόδων μιας και το ξενοδοχείο θα αποδίδει ΦΠΑ στο κράτος, ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, Δημοτικά Τέλη κτλπ ενώ θα βοηθήσει την τοπική κοινωνία με παραπάνω θέσεις εργασίας.
   

Το μόνο αρνητικό στην όλη υπόθεση είναι ότι πρόκειται για άλλο ένα μεγαθήριο all inclusive όπως αυτά έχουν αρχίσει απο το 2005 στην Ελλάδα να γίνονται πραγματικότητα. Πολλοί πελάτες αυτών των ξενοδοχείων, ακριβώς επειδή τα έχουν σχεδόν ΌΛΑ εντός του συγκροτήματος, δεν χρειάζεται στην ουσία καν να βγουν έξω βόλτα στη περιοχή και να αφήσουν χρήματα σε άλλες τοπικές επιχειρήσεις. Δυστυχώς ναι υπάρχουν τουρίστες που δεν βλέπουν και πολλά απο τον τόπο (παρά μόνο μεμονωμένα όταν πηγαίνουν σε κανένα Μνημείο, αρχαιολογικό χώρο/μουσείο ή άλλο αξιοθέατο) και μένουν κυρίως εκεί "μέσα". Ωραίες διακοπές... Ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που απλώς έχουν χρήμα, θέλουν να διαμένουν σε ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο αλλά πηγαίνουν και κινούνται και εκτός συγκροτήματος, αποτελούν όμως μειοψηφία. Ας ελπίσουμε η επένδυση ομως, έστω και με αυτά τα δεδομένα, να πραγματοποιηθεί και κάποτε να αλλάξει και λίγο η νοοτροπία όσων χρησιμοποιούν ή ασχολούνται επαγγελματικά με αυτού του τύπου τουρισμό...

Με πληροφορίες από insider.gr


Σχόλια